Osteopatisk behandling vid utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom är en diagnos som blir allt vanligare i samhället. Det är ett symptom som man i traditionell vård idag kunnat identifiera som ett syndrom som sätter sig både fysiskt och psykiskt och man har kunnat identifiera att utmattningssyndrom är orsakat av stress i olika former under en för lång tidsperiod.
Det jag som osteopat har märkt är att man även kan hitta att utmattningssyndrom sätter sig i kroppen på olika specifika sätt. Det finns nästan alltid vissa anatomiska strukturer som alltid blir påverkade vid utmattning och dessa mönster sätter sig på olika vis i kroppen och blockerar kroppens självläkande förmåga. Om man som patient som drabbats av utmattningssyndrom inte får hjälp att lösa upp dessa spänningar så tar det oftast oerhört lång tid för kroppen att återhämta sig. Ibland sitter dessa stressmönster så djupt i kroppen att vissa patienter upplever att det aldrig blir sig själva igen eller aldrig kommer tillbaka efter en utmattningsdiagnos. Med hjälp av osteopatisk behandling och de tekniker som kallas kraniell och biodynamisk osteopati kan man hjälpa kroppen att läka sig själv. När man väl kommit dit så får man både en kortare utmattningsperiod men också chansen att känna att kroppen och återhämtningen kommer mer tillbaka till normaltillstånd igen.
Det går inte specifikt att säga hur lång behandlingsplan man behöver för osteopatisk behandling av utmattningssyndrom. Alla utmattningspatienter är olika och behöver olika slags behandling. Men när man hittar, lokaliserar och hjälper kroppen att lösa upp det spänningar i form av stressmönster som satt sig så blir vägen alltid kortare för kroppen att läka sig själv och hitta tillbaka.

Ifall du bokar tid för utmattningssyndrom, lämna gärna ett meddelande om detta i meddelandefältet om du bokar online.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>